Ford Arıza Lambaları
15 Temmuz 2024

Ford Arıza Lambaları


Ford, ülkemizde fabrikası bulunan, ABD menşeli bir otomobil üreticisidir. Ford, bireysel kullanım, yolcu taşıma, öğrenci servisi, yük ve kargo taşımacılığı gibi çeşitli alanlarda kullanılan benzinli ve dizel motorlu araçlar üreten geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Ford araçları, kullanıcılarına sunduğu çeşitli kolaylıklar ile de dikkat çekmektedir. Bu yazıda, Ford arıza lambaları hakkında detaylı bilgiler sunacağız.

Ford Transit Arıza ve İkaz Lambaları

  • Yağ Basınç Arıza Lambası: Araçtaki yağ miktarı normalin altına düşerse veya motor yağ dolaşımı düzgün değilse bu ikaz lambası yanar. Bu durumda, aracın yağı kontrol edilmelidir. Ford Transit araçlarında yağ göstergesi çubuğu bulunur. Bu çubuk yardımıyla yağ seviyesini kontrol edebilir ve gerekirse yağ ilavesi yapabilirsiniz. Yağ ilavesi yapıldıktan sonra hala yağ basınç arıza lambası yanıyorsa, motoru çalıştırmadan ve aracı hareket ettirmeden yetkili servise başvurmanız gerekmektedir.
  • Akü Şarj Arıza Lambası: Akü, aracın enerji kaynağıdır ve elektrik donanımlarının çalışmasını sağlar. Gösterge panelinde akü lambası yanıyorsa, bu akünün arızalı olduğunu gösterir ve araçtaki tüm elektrik aksamlarını kapatmanız gerektiğini işaret eder.
  • Fren İkaz Lambası: Gösterge panelinde yanan fren lambası, frenlerin aktif halde olduğunu gösterir. Freni aktif durumdan pasif konuma getirmezseniz, bu durum balata ve disklerin zarar görmesine neden olabilir. Özellikle soğuk kış aylarında frenler aktif olarak bırakılırsa, balatalar donarak disklere yapışabilir.
  • Kapı Açık İkaz İşareti: Ford Transit araçlarda kapılardan biri açık kaldığında araç ikaz işareti ile sürücüyü uyarır. Yeni modellerde kapı açık kaldığında araç hareket etmemektedir.
  • Emniyet Kemeri İkaz Lambası: Sürücü ve yanındaki koltuklarda emniyet kemeri takılmadığında uyarı veren ikaz lambasıdır. Bu uyarı, kemer takılana kadar devam eder.
  • Araç Motor Soğutma Sistemi Arıza Lambası: Ford araçlar, diğer araçlara göre daha zor ısınır. Ancak su eksikse veya radyatörde hava varsa, araç motoruna su gitmediğinden dolayı hararet arıza lambası yanar. Bu durumda, eksik olan radyatör suyunu tamamlamak gereklidir. Kış aylarında antifriz eklenmesi önerilir. Su veya antifriz ilavesi yapıldıktan sonra hala arıza lambası yanıyorsa, yetkili servise başvurulmalıdır.
  • Buzlanma İkaz Lambası: Hava sıcaklığı -4 derecenin altına düştüğünde, oluşabilecek buzlanmalara karşı ikaz lambası yanar. Kış lastiklerini takarak buzlanmaya karşı tedbir alınmalı ve aşırı hız yapılmamalıdır.
  • Yakıt Seviyesi İkaz Lambası: Yakıt deposunda mazot bitmek üzere olduğunu gösterir. Uzun bir yola çıkmadan önce yakıt ikmali yapılması gerektiğini belirtir.
  • Far Gösterge Lambası: Araç farlarının açık olduğunu belirtir ve bunu uzun veya kısa far olarak da gösterir. Kısa far kullanımı, trafikteki diğer araç kullanıcılarını rahatsız etmemek açısından önemlidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sezek

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Yağ basınç arıza lambası yandığında yağ seviyesini kontrol ettim ve yağ ekledim ama lamba sönmedi. Servise gitmek zorunda mıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Yağ basınç arıza lambası yandığında yağ seviyesini kontrol edip ekleme yapmanız doğru bir adım, Sezek. Ancak, lamba hala sönmüyorsa sorun sadece yağ seviyesinden kaynaklanmıyor olabilir. Bu durumda yağ basınç sensöründe, yağ pompasında veya motorun içindeki diğer parçalarda bir problem olabilir. Kesin bir teşhis ve onarım için servise gitmeniz en güvenli seçenek olacaktır. Böylelikle aracınızın daha büyük bir sorun yaşamadan profesyonel bir kontrol ve bakım görmesini sağlamış olursunuz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Krank Sensörü Arızası ve Çözümleri

Krank Sensörü Arızası ve Çözümleri

Güncel

Opel Arıza Kodları ve Tamiri

Opel Arıza Kodları ve Tamiri