Benzin Pompası Arızası ve Çözümleri
24 Temmuz 2024

Benzin Pompası Arızası ve Çözümleri

Benzin Pompası Arızası

Benzin pompası arızası, günümüzde oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Genellikle LPG sisteminin sonradan montajlandığı araçlarda benzin pompası problemleri yaygın olarak görülmektedir. Benzin pompası problemleri, aracın benzinsiz kalması durumuna bağlı olarak meydana gelmektedir. Benzin deposu içerisinde bulunan ve depodaki benzini motora pompalayan benzin pompaları, benzin bittikten sonra boşa çalıştığı için yanmaktadır. Bu yanma durumu, pompanın arızalanmasına ve çalışmamasına neden olur. Bu durum ise hem ciddi maliyetlerin ortaya çıkmasına hem de ciddi tehlikelerin oluşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle birçok kişi benzin pompası arızasından korku duymaktadır.

Benzin Pompası Arıza Belirtileri

Benzin pompası arızaları, genellikle bazı belirtilerle kendini göstermektedir:
  • Aracın marş yaptığı halde çalışmaması: Özellikle sabah vakitlerinde ve havaların soğuk olduğu dönemlerde benzin pompası arızasıyla birlikte çalışmama durumları daha fazla görülmektedir. Bu nedenle arızalı benzin pompası, aracın tek marşta çalışmamasına neden olur.
  • Aracın teklemesi ve boğulması: Pompanın yeterli basınçta benzini pompalamaması sonucu boğulmalar ve teklemeler meydana gelir.
  • Hızlanmama problemleri: Araçların benzinle çalışırken hızlanmama ve aniden hızlanarak tekrar gaz yememe durumları da benzin pompası sorunlarından kaynaklanmaktadır. Ancak bu durum, birçok farklı arızadan kaynaklanabileceği için her araç için aynı arızanın varlığından söz edilemez.
  • Yakıt sarfiyatının artması: Benzin pompası arızalı olan araçlarda yakıt sarfiyatı ciddi şekilde artar.
  • Devir artışı gerçekleşmemesi: Benzinin azalmasıyla birlikte aracın devrinde artış meydana gelmez, bu da aracın hızlanmasını engeller.
Araçlarda görülen benzin pompası arızası durumlarında bu problemler kesinlikle bekletilmeden tamir edilmelidir. Benzin sistemi içerisinde bulunan benzin pompasının arızalanması nedeniyle yangın çıkma durumu çok yüksektir. Bu nedenle ciddi sorunlar ortaya çıkmadan arıza giderilmelidir. Benzin pompası arızası durumunda aracın modeline bağlı olarak 100 ile 500 TL arasında masraf oluşabilmektedir. Sorunun giderilmemesi durumunda diğer parçalar da zarar görebileceği için maliyet artabilir.

Benzin Pompası Arızası Nasıl Önlenir?

Bu arızaların önlenebilmesi için bazı önlemler alınmalıdır. Bunun için alınabilecek en iyi önlem, benzin miktarının çeyrek deponun altına düşürülmemesidir. Bu şekilde benzin pompası sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam edecektir. Bunun yanı sıra, LPG ile çalışan arabalarda benzin pompasının boşa çalışmasını önleyecek aparatlar bulunmaktadır. Benzinle çalışarak LPG'ye geçen araçlarda, araç LPG'ye geçtikten sonra pompanın durmasını sağlayan bu aparat oldukça faydalıdır ve pompanın arızalanmasını engeller.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ülkem

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Aracım sabah marş yapmıyor, havaların soğuk olması benzin pompası arızasında etkili mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ülkem, sabah marş yapmama sorunu soğuk havalarla ilgili olabilir, ancak bu durum benzin pompası arızasından da kaynaklanabilir. Soğuk havalarda aracın marş yapmamasının birçok nedeni olabilir. Benzin pompası arızası da bu nedenlerden biridir. Benzin pompası, motora yakıt iletilmesinde kritik bir rol oynar ve arıza yaptığında motorun çalışmasını zorlaştırabilir. Bununla birlikte, akü zayıflığı, buji problemleri veya yakıt filtresinin tıkanması gibi başka sorunlar da olabilir. Aracınızın bir uzmana göstermeniz en doğru adım olur.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

F1 Arızası ve Çözümleri

F1 Arızası ve Çözümleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Türksat Arızaları ve Tamiratı

Türksat Arızaları ve Tamiratı

Peugeot Arıza Kodları ve Çözümleri

Peugeot Arıza Kodları ve Çözümleri

Eca Kombi Arızaları ve Çözümleri

Eca Kombi Arızaları ve Çözümleri

Laptop Arızaları ve Çözümleri

Laptop Arızaları ve Çözümleri

Bmw Arızaları ve Çözümleri

Bmw Arızaları ve Çözümleri

Güncel

Fotokopi Arızaları ve Çözümleri

Fotokopi Arızaları ve Çözümleri

Güncel

Katalizör Arızası ve Sonrası

Katalizör Arızası ve Sonrası