Samsung Çamaşır Makinası Arıza. Lütfen Yardım

soru

Gökçe

25 Mayıs 2024 Cumartesi

Merhaba Üstadlar.

Benim Samsung marka çamaşır makinamdaki sorun için yardıma ihtiyacım var..

Makinanın arızası; hiç açılmıyordu. Kendim elektronikçiyim ana kartında bir kaç kondansatör direnç yanmıştı değiştirdim. Şimdi sorunsuz açılıyor. program seçip yıkamayı başlatıyorum ama 6-7 dakika düzgün çalıştıktan sonra motor veya tambur kısmından ses gelmeye başlıyor. Arka kapağını açtım baktım. motor düzensiz dönüyor. (motorda ark görmedim). Tam dönüyor sonra çok kısa bir süre çıtırt diye bir sesle sarsılıp dönmeye devam ediyor. Bu ses elektriksel mi mekanik mi çözemedim. Bu ses i duyduğum anda evin ışıklarındaki parlaklık da azalıyor. Anlaşılan o an aşırı akım çekiyor. Makina 12 yaşında fakat Kart yanmadan önce tıkır tıkır çalışan bir makinaydı.

Sizin tecrübeleriniz doğrultusunda nasıl bir yorum yapabilirsiniz?

Gerek görürseniz sorunun videosunu da paylaşabilirim.



Şimdiden teşekkür ederim.



Saygılarımla.

şifre

Önceki Cevaplar

cevap

Admin

01 Temmuz 2024 Pazartesi

Merhaba Gökçe,

Öncelikle, ana karttaki kondansatör ve dirençleri değiştirdiğiniz için tebrik ederim. Çözümünüz oldukça profesyonelce. Şimdi yaşadığınız probleme gelecek olursak, motorun düzensiz çalışması ve evin ışıklarındaki parlaklığın azalması, motorun aşırı akım çektiğini gösteriyor.

Bu tür bir durumda dikkate almanız gereken birkaç olası neden olabilir:
1. Motorun Kömürleri: Motorun kömürleri aşınmış olabilir. Kömürlerin aşınması motorun düzensiz çalışmasına ve aşırı akım çekmesine neden olabilir. Kömürlerin kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi gerekebilir.
2. Motor Kapasitörü: Motor kapasitörü arızalı olabilir. Arızalı bir kapasitör, motorun düzgün çalışmamasına ve aşırı akım çekmesine neden olabilir. Kapasitörü kontrol edip değiştirmeyi düşünebilirsiniz.
3. Tambur Yatakları: Tambur yatakları aşınmış veya hasar görmüş olabilir. Bu durumda tamburun dönüşü sırasında düzensiz hareketler ve sesler ortaya çıkabilir. Yatakların kontrol edilmesi ve gerektiğinde değiştirilmesi gerekebilir.
4. Elektrik Bağlantıları: Motor ve ana kart arasındaki elektrik bağlantılarını kontrol edin. Gevşek veya oksitlenmiş bağlantılar, motorun düzensiz çalışmasına neden olabilir.

Videoyu paylaşmanız sorunu daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir. Ancak yukarıdaki önerileri kontrol ederek başlayabilirsiniz.

Saygılarımla.

Çok Okunanlar

Adsl Arızaları ve Çözümleri

Adsl Arızaları ve Çözümleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şofben Arızaları ve Tamiri

Şofben Arızaları ve Tamiri

Bobin Arızaları ve Çözümleri

Bobin Arızaları ve Çözümleri

Viessmann Kombi Arızaları ve Çözümleri

Viessmann Kombi Arızaları ve Çözümleri

Opel Arıza Lambaları ve Çözümleri

Opel Arıza Lambaları ve Çözümleri

Krank Sensörü Arızası ve Çözümleri

Krank Sensörü Arızası ve Çözümleri

Güncel

Eca Kombi Arıza Kodları Arızaları ve Tamiri

Eca Kombi Arıza Kodları Arızaları ve Tamiri

Güncel

Bobin Arızası Nasıl Anlaşılır?

Bobin Arızası Nasıl Anlaşılır?